Semalam buat Kek Lapis Sisik Ikan. Kenapa dipanggil sisik ikan? U all tengok la photo kat bawah ni, corak susunan Haw Flakes disusun mengikut corak sisik ikan. Kek ni best seller.... kena buat tiap2 hari. I kena ada stock kat dlm fridge coz sentiasa ada permintaan. So far feedback dari pembeli is positive. Ada yang call semata2 nak puji yang kek lapis sisik ikan ni memang sedap. Heh... well I don't know what to say. I have to thank my beloved mother for giving me the recipe.
Bahan-bahan (Ingredients): Eggs, Sugar, Flour, Butter, Milk, permitted food conditioner, colouring and flavouring.
Fakta Nutrisi (Nutrition Facts): (Per 100g) Energy 475.73, Fat 27.39, Carbohydrate 46.53, Protein 7.07
Perisa (Flavour): Sweet Sour (Haw Flakes)
Ni pulak rupa kek yang baru keluar dari acuan. Yang ni bahagian bawah kek tu, ada bekas Haw Flakes yang disusun menegak.
No comments:
Post a Comment